نوشته شده توسط : علی

آیا می دانید کاربردهای گاز زنون چیست ؟ گاز زنون گازی بی رنگ، بدون بو با چگالی بالا است که در جدول مندلیف در گروه گاز های نجیب قرار دارد. نماد زنون Xe بوده و عدد اتمی آن 54 است. این گاز نجیب در درصد های بسیار کمی در جو کره ی زمین یافت می شود و نام آن را از واژه ای یونانی به معنی غریب اقتباس کرده اند.

مهمترین کاربردهای گاز زنون چیست ؟

نماد electro-flash نشان دهنده ی استفاده از گاز در فلاش دوربین است. معمولاً لوله ای پر شده از گاز زنون باالکترود هایی در دو انتها  و صفحه ای فلزی در وسط لوله فلاش را می سازند.

از گاز زنون در منابع  نوری تخصصی استفاده می کنند هنگامی که اتم های برانگیخته ی زنون نور آزاد می کنند، نور آفتایی زیبایی از لامپ ها منتشر می شود.

لامپ های پر شده با زنون به عنوان فلاش های الکترونیکی سرعت بالا در عکاسی حرفه ای کاربرددارند و همچنین در لامپ های ضد عفونی کننده در بسته بندی غذا و لیزر یاقوت نیز از این گاز استفاده می شود.

سیستم های نیرو محرکه یونی زنون در ماهواره ها برای نگهداری ان ها در مدار کاربرد دارد و فضاپیما ها نیز از این گاز در این راستا بهره می برند.

زنون دی فلوئورید در میکرو فرآورش سیلیکون استفاده می شود. همچنین در تولید داروی فلوئوروراسیل 5 برای درمان برخی از انواع سرطان نیز کاربرد دارد.

نقش بیلوژیکی زنون

زنون هیچ گونه نقش زیست شناختی ندارد و به خودی خود سمی نیست. اما ترکیبات معدودی که از آن تشکیل می شوند می تواند بسیار سمی باشند زیرا عامل اکسید کننده ی قوی هستند.

 

فراوانی زنون در طبیعت

حجم زنون در جو زمین در حدود 0.086 قسمت در میلیون است که مقدار بسیار کمی است. زنون در گروه گاز های نجیب قرار دارد. اما، به دلیل داشتن عدد اتمی بالا می توان در شرایط خاص وارد واکنش شود. تا کنون وجود بیش از 100 ترکیب شناخته شده از زنون اعلام شده است.

تاریخچه زنون

زنون اولین بار در جولای سال 1898 توسط ویلیام رامزی و موریس تراورز در دانشگاهی در لندن شناسایی شد. انها پیش از زنون موفق به استخراج نئون، آرگون و کریپتون از هوای مایع شده بودند و کنجکاو بودند تا گاز های جدید دیگری را در هوا کشف کنند.

ماشین هوای مایعی که توسط یک کارخانه دار ثروتمند به ان ها اهدا شده بود کمک کردتا گاز نادری مانند کریپتون را کشف کنند  و با بارگیری مجدد موفق شدند نهایتاً گاز سنگین تری را که همان زنون بود به دست بیاورند و آن را در گروه گاز های نجیب جای دادند.

در این متن شرح داده شده که کاربردهای گاز زنون چیست و چه مشخصات و ویژگی هایی دارد.



:: بازدید از این مطلب : 773
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 25 / 1 / 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

امروز بررسی می کنیم که ملودی چیست؟

این مبحث البته مربوط به بحث تئوری مویسقی است.

برای بسیاری از ما موسیقی به معنای ملودی است.

همه ما در مدرسه، اتومبیل و یا هنگام گردش و کارهای روزانه مودی را زمزمه کرده ایم.

پس از شنیدن یک قطعه موسیقی اغلب می توانیم ملودی آن را به خوبی به یاد آوریم.

ملودی های آشا قادرند تجربه ها و احساسات پرشور گذشته را از تو در ما برانگیزند.

برای چنین انگیزشی ته به کلام و ساز نیازی هست و نه به آواز خوان و ارکستری بزرگ – فقط چند نت کفایت می کند.

سرشت ملودی

تشخيص ملودی آسان تر از تعریف آن است.

با این همه، ملودی سرشتی ویژه دارد و حضور آن در موسیقی تمام دورانها و ملت ها دیده می شود.

شاید این سرشت؛ بیان ناپذیر ملودی که تداعی کننده احساساتی بی شمار است هرگز در قالب یک تعریف فرهنگنامه ای نگجد.

ملودی زنجیره ای از صداهای جداگانه و پیاپی است که در مجموع، کلینی درخور تشخیص را می سازند.

ملودی آغاز شده، پیش می رود و پایان می یابد و دارای جهت، شکل و پیوستگی است.

حرکت ملودی

حرکت بالارونده و پایین رونده صداهای زیر و بم متودی، حسی از تنش و أسودگی، انتظار و رسیدن را در بر دارد و این همان منحنی با خط ملودیک است.

 

حرکت ملودی با فاصله هایی کوچک که فاصله پویشی با فاصله پیوسته نامیده می شوند یا با فاصله هایی بزرگ تر که فاصله پرشی با فاصله گسسته نام دارند صورت می گیرد.

فاصله پیوسته، فاصله میان هر دو نت پیاپی در گام آشنای دو، را می … است (فاصله میان دو تا راز نامی و…)،

فاصله ای که بزرگ تر از فاصله پیوسته باشد به عنوان یک فاصله گسنه شناخته می شود برای نمونه، فاصله میان دو تا می)، در ملودی، علاوه بر حرکت های بالارونده و پایین رونده پیوسته یا گسسته، یک نت منفرد نیز ممکن است به سادگی تکرار شود.

گستره یک ملودی، با فاصله میان یم ترین و زیرترین صداهای آن، می تواند کوچک یا بزرگ باشد برای مثال، در ملودی های کودکانه حرکت ها بیشتر پیوسته است و در گستره کوچکی سورت می گیرد اما در اغلب دیگر انواع موسیقی، فاصله های گسسته و پیوسته کم و بیش به یک اندازه و در گستره پهناور تری به کار گرفته می شوند.

ملودی های سازی در مقایسه با ملودی های وازی گرایش به گستره پهناورتری دارند و اغلب دربردارنده تست های برشی و سریعی هستند که سرایش آنها ممکن است دشوار باشد.



:: بازدید از این مطلب : 769
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 25 / 1 / 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

 

سیروان خسروی (زادهٔ ۴ مرداد ۱۳۶۱)، خواننده سبک پاپ، تنظیم کننده، آهنگساز ، صدابردار و ناظر ضبط ایرانی است. وی برادر بزرگ‌تر زانیار خسروی می‌باشد، که خود از خواننده سبک پاپ و رپ است.او تا کنون آلبوم‌هایی نظیر تو خیال کردی بری، ساعت ۹ و جاده رویاها را منتشر کرده است.

زادروز : ۴ مرداد ۱۳۶۱

اهل کشور : ایران

سبک‌ها : پاپ، راک، الکترونیک

کار(ها) : خواننده، نوازنده، کیبورد، تنظیم کننده و صدابردار و آهنگساز

ساز(ها) : کیبورد، پیانو

مدت کار : ۱۳۷۹تاکنون

 

زندگی‌

سیروان خسروی متولد ۱۳۶۱ در تهران و اصالتاً کرد است. او از سن ۱۱ سالگی به مدت چهار سال نزد اوی جونیو به آموزش موسیقی و کیبورد پرداخت. او از همان دوران نوجوانی با دیدن کارتون شیر شاه به موسیقی التون جان علاقه‌مند شد.

وی در ۱۶ سالگی زیر نظر کاوه یغمایی با اصول نوازندگی کیبورد و سبک راک آشنا شد. او مدتی بعد به همراه ۴ نفر از دوستان خود یک گروه راک زیر زمینی را تشکیل داد که در آن به اجرای قطعات گروه‌های مطرح راک نظیر بیتلز، پینک فلوید، دایر استریتس و Police و… می‌پرداختند. او پس از یک سال همکاری در گروه از آنها جدا شد. سیروان همراه گروه کاوه یغمایی در دو کنسرت سال‌های ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ به عنوان نوازنده کیبورد در آن حضور داشت که این تنها اجراهای سیروان به عنوان نوازنده بر روی صحنه بوده‌است.

مهمترین عامل در وارد شدن سیروان به عرصه موسیقی حضور و آشنا شدن وی با مراحل ضبط آلبوم (مترسک) کاوه یغمایی بوده‌است. آلبوم مترسک محرک اصلی سیروان برای شروع آهنگسازی و بیان ایده‌ها و افکار موسیقی اش بود. سیروان از از سال ۱۳۷۹ در آلبوم‌های بسیاری از خوانندگان به عنوان صدابردار، ناظر ضبط، تنظیم کننده و آهنگساز حضور داشت تا اینکه پس از آشنایی با امید اطهری نژاد در سال ۱۳۸۰،مراحل تهیه اولین آلبوم شخصی خود با نام تو خیال کردی بری را شروع کرد و پس از اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۸۴ موفق به انتشار آن شد. با اینکه آلبوم تو خیال کردی بری فروش چشمگیری نداشت اما سیروان از اینکه توانسته بود سبک مورد علاقه‌اش را که تحولی در آهنگسازی، تنظیم، اجرا، میکس و مسترینگ بود به گوش مردم برساند راضی و خوشحال بود. با وجود عقیده اکثریت موزیسینها که در موسیقی ایران برای سبک وی شانسی قائل نبودند، با انگیزه بیشتر توانست به جایگاهی برسد که کارهایش معمولاً با استقبال عمومی روبرو می‌شود.

منبع



:: بازدید از این مطلب : 582
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 25 / 1 / 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

قالی یا فرش نوعی زیرانداز بافته شده از الیاف پنبه، پشم و در بعضی مواقع از ابریشم است که به طور معمول برای پوشیدن زمین به کار می‌رود.

از آنجا که قالی و فرش همیشه نقش‌های زیبا بر خود داشته‌اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می‌شود.

بشر از زماني كه خود را شناخت و ضرورت وجود ملزومات زندگي روزمره را احساس نمود، به فكر داشتن منسوجي بود تا  بتواند او را در برابر سرما و سختي زمين محافظت نمايد. پشم و موي حيواناتي نظير گوسفند و بز، اولين يافته هاي بشر براي برآوردن اين نياز بود و متعاقباً پوست اين حيوانات اولين زيرانداز يا به عبارت ديگر فرش منسوج بود.
    به دنبال تغییر و تحول و پيشرفت در زندگي، بشر یاد گرفت كه مي تواند با به هم آمیختن و فشردن رشته های پشم، زيراندازي ضخيم تر و گرم به نام نمد تهيه نمايد. و به دنبال آن  با فراگيري فنون ريسندگي و تابندگي، نخهاي پشمي را توليد نمود .

تبدیل الیاف به نخ، ریسندگی نامیده می شود. انسان از هزاران سال پیش به این موضوع پی برده بود که اگر دسته ای از الیاف را با کشش دادن، موازی کرده و آن را تاب دهد فشار و اصطکاک سطحی به وجود آمده بین

   الیاف، باعث درگیری آن ها به یکدیگر شده و رشته ای مقاوم تر را تشکیل می دهند که همان نخ است. این عمل اساس تبدیل الیاف به نخ است       که ریسندگی نامیده می شود.

      ریسندگی بر سه اصل استوار است:


      1) کشش دادن و موازی کردن الیاف.
      2) تاب دادن.
      3) پیچیدن و تولید نخ.

      براي اولين بار با ادغام رشته نخهاي افقي و عمودي نخ هاي پشم، گليم را ابداع كرد و اين سرآغازي بود براي ابداع فرش گره دار يا پرزدار كه هنر و        فني پيشرفته تر بود.


    تاكنون تاريخ دقيق اين ابداعات براي ما مشخص نشده است، اما در ميان فرشهاي گره دار، قديمي ترين يافته، مربوط به پنج قرن قبل از ميلاد مسيح مي باشد. اين فرش كه به دليل محل يافتن آن در اعماق يخهاي دره هاي پازيريك با نام فرش پازيريك شهرت جهاني يافته، توسط سرگئي رودنكو، باستان شناس معروف روس كشف گرديد.
    

    تمامي نقش و نگاره هاي موجود بر روي اين فرش مشابهت فراواني با نگاره ها و حجاريهاي كاخ تخت جمشيد در ايران دارد. اين شباهت به اندازه اي است كه كاشف آن در اولين دقايق اكتشاف در سال 1947 ميلادي اظهار نمود: "تخت جمشيد را به ياد مي آورد".
    به غير از فرش پازيريك كه تقريباً سالم ترين فرش است كه از گذشته هاي بسيار دور به زمان ما رسيده، پاره فرشهايي نيز چه در ايران و چه در خارج از آن كشف گرديده كه مشهورترين آنها قطعات كشف شده در اكتشافات شهر قومس در نزديكي دامغان و همچنين قطعات كشف شده در شهر سوختة سيستان مي باشند. 



:: بازدید از این مطلب : 538
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 / 1 / 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

انسان فرش را برای حفظ جان خود از رطوبت وسرما و جانوران زیر خاک بجای نی و حصیر و برگهای نخل بافت.

در واقع اولین فرشها از مدل نمد و جنس پشم بودند و انسانها زمانی که پشمهای رنگی را باهم در نمد مخلوط کردند پی به طرح و نقش فرش بردند که مهمترین بخش آن نیز به حساب می آید.

فرش پازیریک

البته فرشهای اولیه طرح گلیم بودند و اولین فرش یا قالیچه گره دار منقوش جهان، قالیچه ۲۴۰۰ ساله پازریک ایرانی است که با نقوش گلها و جانوران خیالی و تصاویرانسان با لباسهای هخامنشیان بافته شده و در موزه آرمیتاژ شهر سنت پیترز بورگ روسیه نگهداری می شود.

معمولترین فرش با دست از پشم و پنبه و ابریشم بافته می شود واین اواخرهم بوسیله ماشین با اکریلک هم بافته میشود.

فرش بسته به کیفیت آن از۵۰ هزار تومان الی ۱۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.

طرحهای فرش شامل : نقشه گردان و هندسی ، ابنیه و آثارباستانی، محرابی، گلهای ختایی، ترنج و لچک، جنگلی، باغی ، . . . و زیباترین و پرفروشترین طرح ها افشان، شاه عباسی، قاب قرآنی، بختیاری، ماهی، بته، طاقی،قابقابی وحیوانی و . . . میباشد و مرغوبترین فرشها مربوط به تبریز و با خطه آذربایجان میباشد.

در هنر و صنعت فرش بافی نقشه یک بخش مهم و به تعبیری اساسی‌ترین بخش کار به شمار می رود در کنار مسائل و عوامل مهمی که تشکیل دهنده اعتبار و ارزش فرش به حساب می‌آید اصالت و هویت ملی یک فرش از روی نقشه آن شناخته می‌شود.

سیر تحول طراحی فرش

تکنیک طراحی فرش نیز همچون خود فرش تحولات گوناگونی را پشت سرگذاشته است ابتدایی‌ترین نوع آن را می‌توان در بافت ذهنی یک قالی باف دانست

انواع نقشه قالی

نقشه قالی به چهار دسته تقسیم می‌شود .

نقشه‌های نقطه چین شده،نقشه‌هایی که بخشی از آن نقطه چین شده و بخشی دیگر از آن بدون نقطه است ،نقشه‌هایی که بدون نقطه چین می‌باشند،استفاده از عکس یا نقاشی بدون استفاده از نقطه‌چین،کامپیوتر و نقش آن در طراحی فرش

کامپیوتر به عنوان یک صنعت نوین در طراحی فرش و نقشه‌ می‌تواند یاری دهنده صنعت فرش ایران باشد

نقشه خوانی

سه روش برای نقشه خوانی وجود دارد.

۱٫ خود بافنده نقشه را در اختیار داشته باشد و با نگاه کردن به آن قالی را ببافد.

۲٫ فرددیگری که معمولا خود نیز در حال بافت است نقشه را با صدای بلند می‌خواند و یک یا چند بافنده دیگر طبق آن گره می‌زنند

۳٫ استفاد ه از کامپیوتر نقشه‌خوان ؛ این دستگاه به تازگی وارد صنعت فرش بافی شده است و هنوز به طور همه‌گیر مورد استفاده قرار نگرفته و در برخی از مناطق و سازمانها به کار گرفته شده است

کاغذ شطرنجی و انواع آن

کاغذ شطرنجی یا کاغذ نقشه کاغذی است که نقشه و طرح قالی بر روی آن کشیده می‌شود این کاغذ جدول بندی شده و هر مربع بزرگ آن به ده خانه طولی و ده خانه عرضی تقسیم می‌شود و هر مربع کوچک علامت یک گره است.

چگونگی تهیه نقشه فرش

برنامه اجرایی کار بافت فرش بر طبق طرح مورد نظر را نقشه فرش می‌گویند.

طرح فرش در ایران

مجموعه وضع ظاهری فرش که عبارت از نقش ، رنگ‌آمیزی ، بافت ابعاد و تناسب این عوامل در متن و حاشیه می‌باشد طرح فرش را شامل می شود طرح فرش ایران آمیزه‌ای است از هنر و صنعت و معتقدات و فرهنگ ایرانی که طی قرون و اعصار شکل گرفته متجلی گشته تکمیل گردیده به اوج رسیده و به جهانیان به عنوان بارزترین نشانه ذوق و سلیقه و عصاره هنر مردم این مرز و بوم ارائه شده است.



:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 8 / 1 / 1399 | نظرات ()