کاربردهای گاز زنون چیست ؟
نوشته شده توسط : علی

آیا می دانید کاربردهای گاز زنون چیست ؟ گاز زنون گازی بی رنگ، بدون بو با چگالی بالا است که در جدول مندلیف در گروه گاز های نجیب قرار دارد. نماد زنون Xe بوده و عدد اتمی آن 54 است. این گاز نجیب در درصد های بسیار کمی در جو کره ی زمین یافت می شود و نام آن را از واژه ای یونانی به معنی غریب اقتباس کرده اند.

مهمترین کاربردهای گاز زنون چیست ؟

نماد electro-flash نشان دهنده ی استفاده از گاز در فلاش دوربین است. معمولاً لوله ای پر شده از گاز زنون باالکترود هایی در دو انتها  و صفحه ای فلزی در وسط لوله فلاش را می سازند.

از گاز زنون در منابع  نوری تخصصی استفاده می کنند هنگامی که اتم های برانگیخته ی زنون نور آزاد می کنند، نور آفتایی زیبایی از لامپ ها منتشر می شود.

لامپ های پر شده با زنون به عنوان فلاش های الکترونیکی سرعت بالا در عکاسی حرفه ای کاربرددارند و همچنین در لامپ های ضد عفونی کننده در بسته بندی غذا و لیزر یاقوت نیز از این گاز استفاده می شود.

سیستم های نیرو محرکه یونی زنون در ماهواره ها برای نگهداری ان ها در مدار کاربرد دارد و فضاپیما ها نیز از این گاز در این راستا بهره می برند.

زنون دی فلوئورید در میکرو فرآورش سیلیکون استفاده می شود. همچنین در تولید داروی فلوئوروراسیل 5 برای درمان برخی از انواع سرطان نیز کاربرد دارد.

نقش بیلوژیکی زنون

زنون هیچ گونه نقش زیست شناختی ندارد و به خودی خود سمی نیست. اما ترکیبات معدودی که از آن تشکیل می شوند می تواند بسیار سمی باشند زیرا عامل اکسید کننده ی قوی هستند.

 

فراوانی زنون در طبیعت

حجم زنون در جو زمین در حدود 0.086 قسمت در میلیون است که مقدار بسیار کمی است. زنون در گروه گاز های نجیب قرار دارد. اما، به دلیل داشتن عدد اتمی بالا می توان در شرایط خاص وارد واکنش شود. تا کنون وجود بیش از 100 ترکیب شناخته شده از زنون اعلام شده است.

تاریخچه زنون

زنون اولین بار در جولای سال 1898 توسط ویلیام رامزی و موریس تراورز در دانشگاهی در لندن شناسایی شد. انها پیش از زنون موفق به استخراج نئون، آرگون و کریپتون از هوای مایع شده بودند و کنجکاو بودند تا گاز های جدید دیگری را در هوا کشف کنند.

ماشین هوای مایعی که توسط یک کارخانه دار ثروتمند به ان ها اهدا شده بود کمک کردتا گاز نادری مانند کریپتون را کشف کنند  و با بارگیری مجدد موفق شدند نهایتاً گاز سنگین تری را که همان زنون بود به دست بیاورند و آن را در گروه گاز های نجیب جای دادند.

در این متن شرح داده شده که کاربردهای گاز زنون چیست و چه مشخصات و ویژگی هایی دارد.





:: بازدید از این مطلب : 774
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 25 / 1 / 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: